Anna Carlota

Fernández

Art psicoterapeuta, supervisora clínica i terapeuta didàctica Conductora de grups terapèutics (art-teràpia i psicodrama).
Directora de Surya, centre de Artteràpia i ioga. Membre titular de ATe (Associació Professional Espanyola d'Artterapeutes) i de FEAPA (Federació Espanyola d'Associacions Professionals d'Artteràpia).
Llicenciada en Belles Arts a la Universitat de Barcelona, ​​es forma paral·lelament com a actriu en diverses escoles professionals (Interpretació teatral - veu- expressió corporal).
Des de molt jove combina la seva exercici com a fotògrafa amb la pedagogia teatral, donant classes d'interpretació, cos i veu a nombrosos grups de nens i adolescents. Anys d'observació dels beneficis de la pràctica creativa, més enllà del perfeccionament de la tècnica, la condueixen a investigar sobre els efectes terapèutics de la pràctica artística.
D'aquesta manera descobreix la professió d'Artteràpia, de recent desenvolupament a Espanya però amb anys d'exercici clínic en altres països com Gran Bretanya, els EUA, Suècia o França.
Es forma sota la influència de l'escola anglesa d'orientació psicoanalítica en el Màster d'Artteràpia - Aplicacions Psicoterapèutiques de la Pràctica Artística (Universitat de Barcelona). Treballa com a coordinadora d'Interculturalitat a l'Associació de Xarxa Europea per al Diàleg Social, impartint tallers artístics per a la resolució de conflictes amb infants i adolescents en centres escolars i educatius de Catalunya, especialment en centres amb alt índex d'immigració i centres amb adolescents amb inadaptació al medi escolar i risc d'exclusió social.
Realitza les pràctiques clíniques en l'àmbit escolar amb població infantil i juvenil que presenta problemàtiques diverses (trets d'espectre autista, trets psicòtics, víctimes de bullying, violència familiar, exclusió per identitat sexual, símptomes depressius ...).

Des de 2008 treballa a la consulta privada atenent principalment a adults (ansietat, depressió, duels, trastorn límit de la personalitat, desig de canvi i auto-coneixement, etc.) i també a nens i adolescents.
Entre 2009 i 2012 combina la consulta privada amb la intervenció en Artteràpia i Teatre Terapèutic al Centre d'Art Comunitari La Casa de les Aigües de Barcelona, ​​de la Fundació Trinijove amb col·lectius en situació d'exclusió social, toxicòmans i trastorn mental.
El 2009 és cofundadora de l'associació d'Artteràpia i Teràpies Creatives DINSART, en la qual exerceix la seva presidència fins al 2016.
És co-fundadora de l'associació Ioga & Creativitat i el 2012 obre el centre d'Artteràpia i Ioga Surya, del qual és directora juntament amb Daniel Gomis.
Realitza nombrosos tallers d'Artteràpia, Psicodrama i Teatre Terapèutic i és conductora de grups terapèutics per a la transformació social i personal.
Participa en el I i II Congrés Nacional d'Artteràpia organitzat per FEAPA, i publica diversos articles clínics i de divulgació.
En els últims anys centra el seu treball en la consulta clínica privada atenent processos psicoterapèutics, i en la tasca de supervisió clínica d'artterapeutes.

 
Llicenciada en Belles Arts a la UniversidadLicenciada en Belles Arts, en l'especialitat d'Imatge (fotografia i vídeo), Universitat de Barcelona.
Màster en Artteràpia - aplicacions Psicoterapèutiques de la Pràctica Artística, Universitat de Barcelona.
Post-grau de Psicoteràpia individual i grupal de orintación humanista en Institut d'Interacció de Barcelona (Universitat de Comillas).
Formació Contínua en congressos, jornades, seminaris i conferències d'Artteràpia.

Formació en Interpretació Teatral a Escola Memory de Teatre Musical, amb professors com Tamzin Townsend, Josep Costa, Isabel Soriano o Aixa Guerra. En l'Escola Superior d'Art Dramàtic Eòlia amb Jordi Buixaderas i Marc Martínez. Al col.legi del Teatre amb David Planas, Ramon Vila, Ferran Audí, Jordi Godall, entre d'altres. Cursos de Reciclatge amb Tamzin Townsend, Marc Martínez, Alejandro Català, Isabel Soriano
Si l'edifici s'esfondra. Intervenció artterapèutica amb persones toxicòmanes. 2015. Conferència dins de les Xerrades de Mètodes i Aplicacions de l'Artteràpia, de DINSART.

Intervenció en Art Comunitari amb població en situació d'exclusió social. 2014. Conferència dins de les Xerrades de Mètodes i Aplicacions de l'Artteràpia, de DINSART.

Que difícil és créixer. Artteràpia en un cas de acondroplàsia. 2013.
Comunicació al II Congrés Nacional d'Artteràpia FEAPA.

Fantasia en Artteràpia: Un pont entre la dissociació i la creativitat. 2011. Comunicació en el I Congrés Nacional d'Artteràpia FEAPA.

Teatre Terapèutic, una aproximació. 2010. Conferència dins de les Xerrades de Mètodes i Aplicacions de l'Artteràpia, de DINSART.


Lluna de pell. Imatges per a la diferenciació. Procés d'artteràpia en el cas d'un pre-adolescent amb quadre de neurosis obsessives, insomni i neurosi fòbiques. (2015) Publicació a la Revista Persona, European Journal for Creative Arts Therapies.

Més enllà de l'espectacle: Teatre Terapèutic. (2011) Publicació divulgatva en línia per a El Bloc Alternatiu.

Artteràpia: una professió jove i vital (2010). Publicació divulgatva en línia per a El Bloc Alternatiu i per a la Revista Kalma.

La co-responsabilitat terapèutica (2013). Article d'opinió i divulgació per a la Revista Kalma.

 
ARTTERÀPIA GRUPAL I ACOMPANYAMENT EMOCIONAL PER AL AUTOCONEIXEMENT.
DINS DEL MARC DELS RETIRS DE IOGA & CREATIVITAT, ON ÉS COORDINADORA TERAPÈUTICA. (2011-ACTUALITAT)

Escenes. SESSIONS DE PSICODRAMA AMB ADULTS. (2009-ACTUALITAT)

CERCLE DE DONES I CREATIVITAT EMOCIONAL. ACOMPANYAMENT A DONES EN PROCÉS DE CREIXEMENT PERSONAL (2014-2015)

LA DEESSA QUE HI HA EN MI. CICLE DE ARTTERÀPIA I FEMINITAT CONSCIENT. (2014)

TEATRE TERAPÈUTIC. ADULTS. MONOGRÀFICS TRIMESTRALS. (2009-2014)
SESSIONS DE FREQÜÈNCIA SETMANAL. A CENTRE CULTURAL PORTAL NOU, EN CENTRE CÍVIC DRASSANES, EN CENTRE LA SALAMANDRA.

EXPRESSIÓ TEATRAL COM A SUPORT A FAMILIARS DE NENS AMB CÀNCER. FUNDACIÓ RONALD MCDONALD. BARCELONA (2013)

ART, EMOCIÓ I APRENENTATGE. TALLERS D'EXPRESSIÓ EMOCIONAL A TRAVÉS DE L'ART. CENTRE LUDOSFERA. POBLACIÓ INFANTIL. BARCELONA. (2010-2012)

MONOGRÀFIC DE CREACIÓ ARTÍSTICA PEL VIH. CREACIÓ ARTÍSTICA AMB PERSONES AFECTADES DE VIH I artterapeutes. (2012)
EXPOSICIÓ DE L'ESDEVENIMENT Expressa't, ORGANITZAT PEL COMITÈ 1 DE DESEMBRE. BARCELONA.

HEROIS I MONSTRES. POBLACIÓ INFANTIL I ADOLESCENT. TEMA: GESTIÓ DE LA POR A TRAVÉS DE LES ARTS PLÀSTIQUES I EL TEATRE. MÈXIC D.F. (2012)

UNA ALTRA CAPA DE PINTURA. ADULTS. TEMA: la resignificació L'AUTOCONCEPTE. ARTS PLÀSTIQUES I EXERCICIS DE PSICODRAMA. MÈXIC D.F (2012)

PROCESSOS D'AUTOCONEIXEMENT A TRAVÉS DEL TEATRE TERAPÈUTIC. ADULTS, ALUMNES DE L'I CURS INTENSIU DE ARTTERÀPIA ISMED. BARCELONA. (2012)

EL TREBALL EN EQUIP. ADULTS. DINS DEL PROGRAMA "7 CAUSES, ARTTERÀPIA PER A EMPRENEDORS", AL CIRD. TEMA: GESTIÓ DEL CONFLICTE EN EL TREBALL EN EQUIP A TRAVÉS DEL TEATRE. GIRONA (2011)

APROXIMACIÓ A LA ARTTERÀPIA. ALUMNES DE LA FACULTAT DE COMUNICACIÓ BLANQUERNA. Universitat Ramon Llull. TEMA: TALLER TEÒRIC-PRÀCTIC SOBRE LA ARTTERÀPIA I LA CREATIVITAT. BARCELONA. (2011)


DES DE 2003 ÉS CONDUCTORA DE TALLERS DE TEATRE TERAPÈUTIC PER A ADULTS I ADOLESCENTS, AIXÍ COM CONDUCTORA DE TALLERS DE SUPORT EMOCIONAL A TRAVÉS DE L'EXPRESSIÓ CREATIVA AMB NENS.
 
Presentació de comunicació i coordinadora de taula en el I Congrés Nacional d'Artteràpia. FEAPA. (2011)

Presentació de comunicació i membre organitzador del II Congrés Nacional d'Artteràpia. Coordinadora de comunicació. Autora del dossier de premsa. FEAPA. (2013)

Membre organitzador del III Congrés Nacional d'Artteràpia. Comitè de difusió i xarxes socials. FEAPA. (2017).

Membre de l'equip fundador de la Revista d'Art-teràpia Inspira (Lligui). Equip editorial de la revista entre 2011 i 2013.


 
Participació a ràdio:
 • “PAREJAS DISPAREJAS” CON GIUSSEPE AMARA. RADIO REAL. MÉXICO D.F
ENTREVISTA A ANNA CARLOTA, ARTETERAPEUTA
 • “TIEMPO EXTRA” RADIO FÓRMULA. CON ENRIQUE CAMPOS SUÁREZ
ARTETERAPIA CON ANNA CARLOTA FERNÁNDEZ 
 • “SER MEJOR SER”. CON MARGARITA BLANCO. REPORTE FM. MÉXICO D.F
 • “LA RÀDIO DELS SENTITS” AMB PAU DURAN I SÒNIA CARMONA. RÀDIO 4. 
ARTTERÀPIA I TEATRE TERAPÈUTIC AMB ANNA CARLOTA
 • “ENS PATINA L’EMBRAGUE”. FUNDACIÓ DRISSA. LLAGOSTERA RADIO (107.7  FM), RÀDIO SARRIÀ (87.6 FM), RÀDIO SANT HILARI (107.3 FM)
ARTERAPIA AMB DINSART.
 • EXPRESSA'T. (PINTURA). EXPOSICIÓ COL·LECTIVA. EDIFICI DE L'RELLOTGE DE LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA.
  MIRADES. EXPOSICIÓ COL·LECTIVA. SALA EXPOSICIONS CONVENT SANT AGUSTÍ.
  LLIGAMS (FOTOGRAFIA) GALERIA ARTESÀ. BARCELONA.
  CO-NAIXEMENT (FOTOGRAFIA) CCDRASSANES, BARCELONA. CICLE DONART'09. ASSOCIACIÓ CULTURAL PORTAL9. COMUNICAR. IES PORTA BONICA, MADRID.
  MÉS ENLLÀ DEL SUD (FOTOGRAFIA) GALERIA Ianua, BARCELONA.
  FERTILITAT (FOTOGRAFIA) EXPOSICIÓ COL·LECTIVA D'ART I GÈNERE. GALERIA L'OCELL, PALLARGUES, LLEIDA.
  ALFA (PINTURA I DIBUIXOS) GALERIA D'Jibril, BARCELONA.
  DESCOMUNICACIÓ (INSTAL·LACIÓ FOTOGRÀFICA) VIII MOSTRA DE JOVES CREADORS STRIPART, BARCELONA.
  DE LLUNY (INSTAL·LACIÓ FOTOGRÀFICA).
  EN SILENCI (FOTOGRAFIA I PINTURA) UNIVERSITAT CENTRAL DE BARCELONA.
  EL CICLE (INSTAL·LACIÓ FOTOGRÀFICA). VI MOSTRA DE JOVES CREADORS STRIPART, BARCELONA.

   

Exposicions

Participació

a congressos i ràdio

Tallers i grups 

Conferències i publicacions

Formació

Trajectòria professional

CONTACTA

Anna Carlota Fernández

Art Psicoterapeuta

 • Black Facebook Icon
 • Black Instagram Icon
 • Black Twitter Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now